Rulla med Lill-Babs

Rulla med Lill-Babs

I helgen är det dags för Järvsö att slå upp portarna för premiärturerna i Sveriges senaste cykelpark. Och det blir en av Sveriges mest kända artister som står för den officiella invigningsturen.

Barbro "Lill-Babs" Svensson, Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson - det är namnen på Järvsös fyra stoltheter och namnen på fyra downhillcykelleder i nybyggda Järvsö Bergscykel Park. Den 6:e juni klockan 10.00, på Sveriges nationaldag, inviger vi Järvsö Bergscykel Park, en ny typ av liftburen utförscykling där alla kan ha roligt - från nybörjare till hardcorecyklister.

För att skapa Järvsö Bergscykel Park har hjälp tagits av ledbyggare från kanada - Whistler Gravity Logic. De ligger bakom världens största och bästa cyklepark, Whistler Bike Park.

- Jag är övertygad om att alla som kommer till Järvsö kommer att bli mycket positivt överraskade av hur kul det är att cykla utför, säger kanadensaren Tom Pro, som är en av de som har designat banorna.

Till premiären den 4:e juni står fyra leder klara - en grön, två blå och en svart. Den blå leden med namnet Barbro är en 1 800 meter lång maskinbyggd bana fylld med hopp och velodromkurvor. Leden är byggd så att alla kan cykla på den - är du en mer erfaren cyklist finns det flera sidospår.

- Vi är otroligt stolta över att Whistler Gravity Logic ville komma till Järvsö och bygga Sveriges bästa cykelpark, säger Martin Ekman, en av grundarna av parken.

Fakta om lederna

Monica
Färg: Grön.
Längd: 2 800 meter
En maskingrävd led som alla kan cykla på. Den sträcker sig från toppen av berget och hela vägen ner till liften i Järvsö centrum.

Barbro
Färg: Blå.
Längd: 1 800 meter
En maskinbyggd led med underbara kurvor och härliga hopp i yttersta världsklass. Leden är byggd så att alla kan cykla på den. Är du en erfaren cyklist finns det mer utmanade sidospår.

Malin
Färg: Blå.
Längd: 1 000 meter
En handgrävd singeltrack som är helt unik i Sverige. Alla kurvor är byggd med dosering och alla stenar och rötter i leden är borttagna för att du ska uppnå ett riktigt skönt flyt.

Kristin
Färg: Svart.
Längd: 1 400 meter
Järvsös absolut svåraste led är en av Sveriges längsta downhilleder. Den innehåller de flesta utmaningar såsom berghällar, dropp, utmanande kurvor och hög hastighet.

www.jarvsobergscykelpark.se

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!