Emma Dahlström tar hem totala världscupen i slopestyle

Emma Dahlström tar hem totala världscupen i slopestyle

Under gårdagen säkrade Emma Dahlström från Torsby världscupen i slopestyle när hon kom på andraplats i Silvaplana, Schweiz. Med detta avslutar hon en succésäsong där en av höjdpunkterna vid sidan av denna var vinsten i X-Games.

Emma har visat en imponerande ståsäkerhet och jämnhet under säsongen som började på bästa sätt med andraplatsen på Dew Tour i Breckenridge i december. Därefter har det rullat på med seger på X-Games, seger i Park Citys WC och nu slutligen dagens andraplats i Silvaplana. Med detta befäster Dahlström sin plats som vinterns bästa tjej i slopestyle.

Det var i det första åket som Emma säkrade dagens andraplats då hon gick upp på 90,60 poäng. I det andra åket sattes hon under press när norskan Tiril Sjåstad Christiansen gick upp på första plats med 90,80 poäng. Den poängen kom att räcka till segern och det är så jämt det kan bli i en slopestyletävling.

"Jag hade en bra dag idag och var så nära på att ställa ner en switch 900 och då hade det nog räckt till seger, men jag är ändå så himla glad över andraplatsen. Tiril gjorde det grymt idag och jag är så glad att hon är tillbaka efter skadan. Hon åkte riktigt rått och gjorde det tufft för mig," säger Emma Dahlström i ett pressmeddelande från Svenska Skidförbundet.

Efter förra årets andraplats i världscupen blev det i år första och en kristallglob. 
"Ja, i fjol kom jag tvåa i totalen så det känns otroligt skönt att ta hem det i år, den kommer få en speciell plats i min hylla", uppger en glad Emma.

För Jesper Tjäder blev det en fjärdeplats i dagens världscuptävling. Det var i det andra åket som han säkrade placeringen efter ett stabilt åk, men för att ta sig upp i toppen krävdes det mer och det var på god väg i det sista åket, men då föll Jesper på ett rail.

Resultat Damer:
1 Tiril Sjåstad Christiansen 90,80 p, NOR
2 Emma Dahlström 90,60p, Torsby
3 Johanne Killi, 84p, NOR

Resultat Herrar:
1 Felix Stridsberg-Usterud 93,20p, NOR
2 Andri Ragettli 89,60p, SUI
3 Luca Schuler 84,20p, SUI
4 Jesper Tjäder 82,40, Östersund Frösö SLK

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!