Åka Skidors decembernummer är här

Åka Skidors decembernummer är här

Vad har världens bästa skogsåkning och tidernas överlägset sämsta skidresa gemensamt? Du kan läsa om bägge i det 148 sidor tjocka decembernumret av Åka Skidor.

Stellar Heli

Två svenska affärsmän och en kanadensisk heliskiguide har skapat den ultimata puderdrömmen i närheten av hippiehålan Kaslo i British Columbia.

Världens bästa skogsåkning

Åka Skidors fotograf Mattias Fredriksson har besökt över 200 skidorter över hela världen. Det här är hans lista över världens bästa skogsåkning. 

La Grave

En lift, ett berg, en by. Livet i franska La Grave skulle kunna vara enkelt och okomplicerat. Om inte liften var nedläggningshotad, vägen till byn stängd i perioder och höjdarna i byn inte kan komma överrens om framtiden. Läs Josefine Ås story om livet i skidvärldens mest egensinniga skidort.

När allt går åt helvete.

Ibland går drömmen åt skogen. Drömresan blir inte som man har tänkt sig. Billy Söderin drog ut på en roadtrip från Kanada till Alaska som blev till en total mardröm, tidernas överlägset sämsta skidresa helt enkelt. 

Servicemannen

Slovenen Lojze Debelak slipar och vallar skidor åt det svenska damlandslaget. Åka Skidor wallraffade den alpina världscupen för att ge en inblick om det inte fullt så glamorösa livet bakom kulisserna och rampljuset.

 

Är du inte prenumerant på världens skänaste skidtidning? Bli det då omedelbart här >>

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!