K2 byter ägare – igen

K2 byter ägare – igen

2007 köptes K2 Sports av Jarden Corporation för 1,2 miljarder dollar.
Nu är skidföretaget involverat i ett nytt företagsköp värt 15,4 miljarder dollar.

Det är den amerikanska tillverkaren och distributören av hushållsartiklar, Newell/Rubbermaid som köper upp Jarden Corporation. Martin Franklin, grundare av Jarden Corporation, beslutade efter åtta år, att casha in sina marker och sälja företaget. På så sätt kvitterar han ut drygt 500 miljoner dollar – en ganska bra utdelning för åtta års jobb.

Affären ska vara värd totalt 15,4 miljarder dollar och inkluderar förutom K2 även andra skidmärken så som Line, Marker, Full Tilt, Volkl plus några till.

Vilken inverkan affären kommer ha på K2 är oklar – men förhoppningsvis kommer det är inte påverka skid-avdelningen nämnvärt.
Jarden Corporation var likt Rubbermaid ett företag som sysslade med hushållsartiklar och såvida K2 inte presterar otroligt dåligt har vi svårt att tro att någon i Rubbermaids styrelse skullebry sig vad skidnördarna i källaren sysslar med.

Däremot är chansen ganska stor att prylar så som en K2-barnvagn och en K2-spark kommer se dagens ljus. Men vi kommer väl alla ihåg debaclet med K2 Mountain Bike efter Jardens köp 2007?

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!