Tre döda efter lavin i Les Deux Alpes

Två skolbarn och en turist omkom i går efter att en lavin utlösts och träffat en grupp skidåkare i Les Deux Alpes. Flera andra personer är skadade och minst fem personer uppges fortfarande som saknade.

Det var under eftermiddagen igår som rapporterna om en lavin i Les Deux Alpes började rulla in. Ett tiotal skidåkare hade träffats av lavinen, däribland en skolklass från Lyon med elever i 14-årsåldern.

Tre personer ska ha omkommit, däribland två skolbarn och en turist från Ukraina. Polis- och räddningshelikoptrar var snabbt på plats och förde övriga skadade till sjukhuset i Grenoble.
Sökandet efter fler av ungdomar pågår fortfarande. Polisen söker efter minst fem ungdomar, men enligt rapporter kan antalet saknade vara så högt som 20 stycken. 

Tidigare har myndigheterna varnat turist för spontana laviner. På många skidorter i alperna råder det nu stor lavinrisk efter ett väldigt varmt december följt av intensivt snöade de senaste veckorna.

I Val d'Isère har vissa turistbyråer varnat besökande att hålla sig i pisten och på många skidorter är lavinrisken 4 på en 5-gradig skala – vilken innebär att laviner "sannolikt kommer att utlösas i många backar, även om trycket är väldigt lätt".  

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!