Tappade pistol i krasch – återfunnen bland hittegodset

Tappade pistol i krasch – återfunnen bland hittegodset

Att tappa en skida vid en krasch kan vara ångestfyllt.
Föreställ dig då att du tappar din Glock.
Det var vad som hände en skidåkare i Jackson Hole.

Den bisarra händelsen utspelades sig i helgen då en skidåkare från Wyoming tappade sitt handeldvapen efter en krasch i Jackson Hole.
Skidåkaren berättade för den lokala sheriffen att han:
"Åkte skidor med vapnet i en axelhölster och att vapnet föll ur efter att han kraschade ganska hårt, men att han inte märkt något". 

Vapnet var även fulladdat och hade lätt kunnat hamna i händer på fel person, men turligt nog fick den här sagan ett lyckligt slut.
Vapnet återfanns av två lediga poliser när den ena av dem råkade åka rakt över metallen(dock ännu oklart vilka skador skidorna ådrog sig). 

Jackson Hole är en USA:s mest klassiska skidorter och firar i år 50 år som skidort.

Trots att ingen kom till skada var skidortens säkerhetsansvariga inte allt för nöjda med situationen.
– Vi rekommenderar inte folk att bära vapen på berget, vi rekommenderar istället andra typer av säkerhetsutrustning, säger Jon Bishop, chef över risk- och skyddsutrustning i Jackson Hole. 

I och med det ses som en rättighet att bära vapen i USA bröts varken någon lag eller regel och mannen fick tillbaka sitt vapen efter att han gått till hittegodshörnan och frågat efter den – en inte helt optimal lösning på händelsen menar säkerhetsansvariga.
– Händelsen är alarmerande, andra tillägget(i den amerikanska konstitutionen red anm.) och lagar i Wyoming gör det osannolikt att orten skulle förbjuda vapen, säger Bishop. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!