Tredje superpipe-guldet för en högt flygande Kevin Rolland
Foto: Chris Council/Getty Images

Tredje superpipe-guldet för en högt flygande Kevin Rolland

X-games drog igång inatt och det var Frankrike och Kevin Rolland som tog hem först guldet. Den dekorerade fransmannen knep sitt tredje X Games-guld i super-pipe efter ett imponerande sista åk.

Det var en pressad Kevin Rolland inför sista åket av herrernas super-pipe. Efter två misslyckade åk låg fransmannen på en 10:a av totalt 12 finalister.

Rolland, som var tävlingens kanske mest dekorerade åkare med två guld, två silver och ett brons i grenen sedan tidigare, var tvungen att få till ett super-åk om han ville slå Gus Kenworthys, OS-guldmedaljören i slopestyle, 92,33 poäng.

Rutinerad som han är stod han nere i mål-fållan 45 sekunder senare med ett ruskigt imponerande åk bakom sig och 93,33 poäng på tavlan. 

Det franska teamet kunde även fira dubbelt då Rollands landsmann, Benoit Valentin, knep bronsplatsen och därmed tog sin första X Games-medalj någonsin.

Gus Kenworthy tog som sagt andraplatsen och visade med det hur otroligt mångfacetterad han är. Kenworthy är en av favoriterna till slopestyle-guldet men kan redan nu åka hem med en medalj i bagaget.  

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!