Medaljchanserna snöade bort – Harlaut fyra i Big Air

Medaljchanserna snöade bort – Harlaut fyra i Big Air

Ryktena gick att svenske superstjärnan Henrik Harlaut hade uppfunnit ett nytt trick till Big Air-finalen i X Games. Kraftigt snöfall gjorde dock att tricket uteblev – och så även medaljchanserna.

Henrik Harlaut är en av världens absolut största profiler inom park-scenen och med två guld från tidigare X Games var han en av favoriterna i Big Air-finalen som hölls inatt.

Dock skulle han och många andras chanser snöa bort. Under finalen drog ett kraftigt snöväder in över Aspen vilket gjorde att åkarna inte kunde få upp den fart de behövde på grund av den nyfallna snön.
– Det var egentligen sjukt roligt, träningen gick bra men se kom det in snö och det blev som en vallatävling, säger Harlaut till Freeride.se.

Harlaut rev av en double dork 1260 safety i första hoppet(se hoppet här nedaför) och kompletterade det med en double rodeo 1260 safety i andra hoppet – något som tillslut gav honom 80 poäng och en retsam fjärdeplats.

Istället blev det dubbelt Schweiziskt på pallen. Vann gjorde en debutant i X Games-sammanhang, Fabian Bösch. Med sig på podiet fick han landsmannen Elias Ambühl som tog tredjeplatsen. Däremellan lyckas amerikanen Bobby Brown trycka in sig. 

Här kan ni se ett av Fabian Bösch vinnar-hopp. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!