Drömhotell planeras i Riksgränsen – erbjuder heli-skiing

Drömhotell planeras i Riksgränsen – erbjuder heli-skiing

Riksgränsen ska bli det naturliga valet för äventyrslystna puderfantaster – med heli-skiing som dragningskraft. Åtminstone om man får tro den brokiga skara entreprenörer som ligger bakom det nya drömhotellet.

Jossi Lindblom. Foto: Daniel Rönnbäck

– Det finns något ställe i Europa, och definitivt inte i Norden, där ett hotell jobbar exklusivt med helikopterskidåkning. Det är så mycket mellanhänder som inblandade, säger bergsguiden Jossi Lindblom. 

Bergsguiden Johan "Jossi" Lindblom är tillsammans med sommeliern, Patrik Strömsten, affischnamnen för det nya lyxhotellet som nu är planerat att byggas i Riksgränsen. Tanken är att det nya hotellet, som planeras att stå färdigt i mars 2017, ska erbjuda allt du som gäst kan tänkas vilja ha.
– Målet är att göra en helhetsupplevelse med skidåkning bra kvalité på mat och dryck och boende.

Bakom satsning står en brokig skara entreprenörer som alla är passionerade skidåkare. Clas Darvik, byggmästare, och fastighetsrådgivaren Karl Persson har båda varit kunder hos Jossi Lindblom. Dessutom har konsultfirman Trendie, med Axel Darvik och Erik Staxtäng, var några av dem som valt att investerade i projektet. 

För Jossi, som spenderat stora delar av det senaste decenniet i Chamonix och som bergsguide runt om i världen, kommer projektet som en friskt fläkt.
– Det känns otroligt bra att vara involverad i det här projektet. Jag har hållit på helikopterskidåkning i 15 år och rest världen över, men nu är jag klar med resebiten. Så jag tar med alla erfarenheter man samlat på sig de senaste åren med sig hem, säger Jossi och fortsätter.
– Faktum är att jag började i Riksgränsen i början av 90-talet och jobbade där ett par år, och sen har jag har varit tillbaka varje år sedan jag slutade 2000.  

Kostnaden projektet är ännu oklart, men förhoppningarna är att man ska kunna konkurrera med helikopterskidåkningen i Kanada och USA.
– Vi satsar på att rikta oss både mot svenskar och internationella gäster. Mycket av de man har märkt är att de som bor i europa, exempelvis Frankfurt, Paris eller London, de har inte tid att lägga fyra dagar på resor. De vill ha kortare grejer och då är Riksgränsen perfekt. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!