Så kommer Kungsberget byggas ut

Så kommer Kungsberget byggas ut

Kungsberget ska byggas ut för 180 miljoner kronor inför säsongen 2016/17.
Så här ser planerna ut för vad som ska bli Sveriges nya skidort.

För två veckor kunde vi rapportera om Branäsgruppens planer på att bygga ut Kungsberget från skidområde till skidort. Totalt ska 180 miljoner kronor investeras i byggnationerna redan i år, en investering som en gång för alla ger Kungsberget status som skidort.

Bland investeringarna syns bland annat Sveriges fjärde 8-stolslift som ska bli placerad i hjärtat av anläggningen. Den 950 meter långa liften ska ge access till hela skidområdet och kommer kunna hantera 4000 personer/timma, och resan till toppen kommer ta strax över tre minuter. 
"Släpliftarna som heter Kungsliftarna, dem kommer att ersättas av den här liften och sedan kommer släpliftarna flyttas till andra sidan av berget där vi bygger ett helt nytt skidområde", säger Mikael Elford, marknads- och försäljningschef på Branäsgruppen, till Freeride.se

Foto: Kungsberget.se

Även fyra nya nedfarter ska inrättas i ett nytt område som kommer bli kallat "Kungsberget Södra". Nedfarterna kommer vara röda och blåa, och det nya skidområdet på 16 hektar och ger Kungsberget en total åkyta på 68 hektar, en ökning av åkyta på 35 procent.

Foto: Kungsberget.se

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!