Tre svenskar vidare till Alaska
Foto: Freeride World Tour

Tre svenskar vidare till Alaska

Freeride World Tour drar efter tävlingen i Fieberbrunn vidare över Atlanten, till Alaska – och de gör det med tre svenska åkare i släptåg.

Det fanns såväl anledningar att fira som att deppa efter FWT-tävlingarna i Fieberbrunn, Österrike. Matilda Rapaport, Kristofer Turdell och Reine Barkered lyckades alla kvalificera sig vidare till tävlingen i Alaska.

Matilda Rapaport var först att knipa en plats efter ett stabilt åk som slutligen gav henne en femteplats i tävlingen.
Klicka här, eller spola fram till 1.47.00 i klippet nedanför för att se Matildas åk. 

Herrernas skidtävling blev en uppvisning i backflips och stora drops. Visserligen drog norrmannen, Dennis Risvoll, det längsta strået med ett fantastiskt åk, men Reine Barkered och Kristofer Turdell var inte långt efter.

Reine Barkered, som inför tävlingen låg på en 9:e-plats, stod för ett av tävlingens högsta drops – något som imponerade på domarna och som tillslut gav en fjärdeplats.
Klick här, eller spola fram till 1.10.07 i klippet nedanför för att Barkereds åk. 

Kristofer Turdell stod även han för ett imponerade åk innehållandes bland annat en supersnygg och kontrollerad backflip. Hans 80,66 räckte till en sjätteplats.
Klick här, eller spola fram till 36.44 i klippet nedanför för att se Turdells åk. 

Den mer sorliga aspekten av tävlingen var att Fieberbrunn blev den sista FWT-tävlingen för fem svenske åkare. Evelina Nilsson och Lotten Rapp misslyckades med sina åk och när rankingen väl summerades fann de tyvärr sig själva på fel sida av kvalificeringslistan. Christine Hargin har inte tävlat sedan premiären i Vallnord, tog sig inte heller vidare.

Detsamma gällde Wille Lindberg som tillslut hamnade på en 16:e plats i den totala rankingen i herrarnas skidåkning, två platser från att avancera till Alaska.
Men värst var det kanske för snowboardåkaren Christoffer Granbom som efter en stark insats i premiären fått se själv dala i rankingen, bara för att se sig själv missa avancemang med ynka 40 poäng.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!