SkiStar ny ägare av skidort i Alperna

SkiStar ny ägare av skidort i Alperna

SkiStar har tecknat avtal om att genom en nyemission bli majoritetsägare i den österrikiska skidanläggningen St Johanner Bergbahnen GmbH

Som vi kunde rapportera om i vintras planerade SkiStar att bli delägare i en skidort i Österrike. Nu är avtalet klart och inom kort kommer SkiStar att erlägga en nyemmisionslikvid om drygt 100 miljoner kronor och därmed bli ägare till 68 procent av aktierna i bolaget.

– I St Johann har vi hittat en bra skidort för att etablera SkiStar i Alperna. Genom att tillföra vår kunskap och våra koncept, destinationens läge samt en pågående hotellexpansion på orten ser vi en god utvecklingspotential, säger SkiStars VD Mats Årjes i ett pressmeddelande. 

St Johann är beläget i österrikiska Tyrolen, 125 km från München och 95 km från Innsbruck. Bolaget har idag ca 300 000 skiddagar, omsätter ca 7 miljoner euro omfattande i huvudsak SkiPass-intäkter och med en vinst efter skatt om 0,2 miljoner euro. Balansomslutningen före emissionen var ca 16 miljoner euro.

– Vi kan nu komplettera våra skandinaviska destinationer med en europeisk skidort i erbjudandet till våra gäster. Vi får också en möjlighet att profilera St Johann som en SkiStar-destination med fokus på familjens skidupplevelse mot en europeisk målgrupp. Vi ser etableringen i Alperna och St Johann som ett utvecklande och spännande steg för SkiStar.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!