Tierra arrangerar gratis lavinkurser

Tierra arrangerar gratis lavinkurser

Vad är bättre än att ha grym koll på om det värsta skulle hända på berget? Tierra Avalanche Academy är tillbaka med en öppen tvåtimmars lavinkurs med Mårten Johansson från Åre Lavincenter.

Tierra Avalanche Academy är tillbaka med en öppen tvåtimmars lavinkurs med Mårten Johansson från Åre Lavincenter. Vid sju tillfällen i sex svenska städer ges expertkunskap inom lavinkunskap via Naturkompaniets butiker.

Kursen är en perfekt introduktion för dig som inte har tidigare kunskaper om lavinsäkerhet – och en alltid lika viktig påminnelse för dig som varit med på berget länge. 

Mårten Johansson går igenom problematiken kring laviner och hur vi gör för att hantera riskerna. Han uppdaterar dessutom alla deltagare med det senaste inom lavinforskningen och svarar så klart på era frågor.

Föreläsningen är gratis. Först till kvarn gäller, så kom i tid, hälsar arrangörerna!

Tierra Avalanche Academy turné besöker i år:
27 okt Stockholm, 21 nov Umeå, 22 nov Göteborg, 23 nov Malmö och 24 nov Stockholm.

All information om kurstillfällena, platser och tider hittar du på Tierra Avalanche Academys Facebooksida genom att klicka här!

Tierra Avalanche Academy genomförs som ett samarbete mellan svenska Tierra som gör kläder för berget, stiftelsen Skiers Left som arbetar för ökad säkerhet vid friåkning och Sveriges främsta lavinexperter Åre Lavincenter. Tillsammans vill vi sprida kunskap om laviner och öka medvetenheten om risker i samband med friåkning och vistelse i bergsmiljö på vintern.

Tierra Avalanche Academy genomförs vid sju tillfällen i sex svenska städer.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!