Sverigepremiär för Between
Sandra Lahnsteiner i Abisko under inspelningen av Between. Foto: Mattias Fredriksson

Sverigepremiär för Between

Den 16 november har friåkningsfilmen Between Sverigepremiär. Filmen är bolaget Shades of Winters tredje som helt fokuserar på kvinnliga friåkare i världsklass.

Nu är Shades of Winter´s tredje skidfilm Between här (som du kunde läsa om i Åka Skidor 5/6-2016). Precis som föregångarna fokuserar Between helt på några av världens vassaste kvinnliga friåkare. Bland annat medverkar Matilda Rapaport som tragiskt förolyckades i somras. När filmen har svensk premiär den 16 november kan du som besökare bidra till nyinstiftade stiftelsen MM Rapaport Hargin. Alla intäkter från biljettförsäljningen går nämligen oavkortat till stiftelsens arbete. MM Rapaport Hargin är skapad av Matilda Rapaports man Mattias Hargin samt parets familj och vänner och vill ekonomiskt stödja skidåkande entreprenörer samt arbeta för att öka säkerheten inom sporten.

Between är den österrikiska proffsskidåkaren och filmaren Sandra Lahnsteiners senaste film. Sandra har sedan filmdebuten 2010 fokuserat på att göra filmer med fokus på kvinnor inom olika actionsporter. Förutom Sandra Lahnsteiner och Matilda Rapaport medverkar även svenska framtidsnamnet Evelina Nilsson. Dessutom gör OS-guldmedaljören Julia Mancuso debut som pudersvängande aktör på vita duken. Tjejerna kör i tre världsdelar och utför några av världens mest utmanande och spektakulära skidområdena. Från svenska Abisko, Arlberg och Salzburg i Österrike, i schweiziska Engelberg och Zermatt, Big Island och Oahu på Hawaii (bland annat längs en vulkan), upp till Haines i Alaska och Monashee i Kanada för att avsluta i Nya Zeeländska Wanaka.

Förutom skidåkning i världsklass har filmteamet även följt trefaldiga mästarinnan i surfing, Carissa Moore från Hawaii.

Between får svensk premiär på biografen Park i Stockholm den 16 november klockan 19.00. Biljetter till Between köps enklast via den här länken.

Vid premiärvisningen finns Sandra Lahnsteiner och Evelina Nilsson på plats för att svara på frågor om inspelningen.

Between hade världspremiär i München den 6 oktober och kommer att turnera världen runt på ett flertal skidfilmfestivaler under vintern 2016/17. Just nu är dock Stockholmsvisningen den enda planerade för Sverige.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!