Friåkningstävlingen Ride the Cow firar 10 år
Filip Bertilsson, vinnare av Ride the Cow 2015 och 2016. Foto: Domantas Kvedaras

Friåkningstävlingen Ride the Cow firar 10 år

Friåkningstävlingen Ride the Cow i Hemavan firar tio år i början av april med pompa, party och saftiga backflips.

Lite i skymundan av sin lite skränigare och äldre kusin i Riksgränsen har Ride the Cow i Hemavan seglat fram som Sveriges näst mest långlivade friåkningstävling. I vinter firar man tio år vilket garanterat inte kommer att gå någon obemärkt förbi.

Tävlingen körs som brukligt är i offpistområdet Kobåset, strax norr om Kungsliften. Ett område som av många hyllas som ett av de finaste av sitt slag inom landets gränser.

Förra årets tävling lockade 80 deltagare och det finns ingen anledning att tro att årets utgåva skulle locka färre. Både tävlingsfacet och tävlingens avslappnade atmosfär gör Ride the Cow väl lämpad för den som vill testa att köra sin första friåkningstävling. Men med det sagt, det finns rejält med utmaningar och stora klippor för den som vill utmana sig rejält.

 

Foto: Domantas Kvedaras

Tävlingen körs över två dagar, med en reservdag om vädret skulle trilskas. Alla åkare får köra bägge dagarna för att få till så mycket åkning som bara är möjligt.

Årets nyhet är ett tre dagar långt friåkningscamp dagarna före själva tävlingen, RTC Camp. Erfarna coacher och guider lär ut hur du tar dig nerför fjället och hur du vistas i fjällen på ett säkert sätt. Dessutom ingår en startplats till själva tävlingen, där deltagarna på campet även erbjuds coachning under den.

Liftkort och boende ingår, och för 4 950 kronor är det en fantastisk deal för dig som vill få en inblick i friåkningens underbara värld.


Ride The Cow | Hemavan

RTC Camp 3-5 april

Tävling 6-8 april

ridethecow.se

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!