18 meter snö ger rekordlång säsong i Squaw Valley
Skid- och badsäsongerna går verkligen i varandra i Sierra Nevada i år. Foto: squawalpine.com

18 meter snö ger rekordlång säsong i Squaw Valley

Squaw Valley har slagit alla tänkbara snörekord under 2017. Så mycket att man kommer att hålla liftarna öppna ändå fram till den 4:e juli.

Det är fler än de svenska Norrlandsorterna som just nu upplever en supersäsong. I klassiska Squaw Valley, beläget i bergskedjan Sierra Nevada i nordöstra Kalifornien, har alla tänkbara snörekord krossats under 2017. I januari föll sju meter snö och i februari fem meter, vilket båda var nya månadsrekord för skidorten.

Fram tills nu har 715 tum, eller 18 meter, ja du läste rätt, 18 meter snö fallit över Squaw Valley och systerorten Alpine Meadows. Nytt rekord för den 68 år gamla skidorten så klart. Det har gjort att skidorten bestämt sig för att hålla öppet ända fram till den 4 juli. För hur skulle skidåkande amerikaner kunna fira sin nationaldag på ett bättre sätt än med ett par skidor under pjäxorna?

Squaw Valley har fått 18 meter snö i vinter. Betydligt mer än en "normal" vinter.

Sugna skidåkare tar kabinbanan till högzonen och tack vare Shirley-liften är det möjligt att åka på 2546 meter över havet. På turavstånd finns topparna Squaw Peak 2713 möh, Emigrant 2652 möh och klassiska toppen Granite Chief som mäter 2746 möh.

Och det stannar faktsikt inte där. För efter den 4 juli planerar Squaw Valley att hålla öppet toppliften Shirley Lake Express under lördagarna så länge det är möjligt att åka skidor. "Endless winter" har 2017 fått en ny innebörd i Sierra Nevada minst sagt.

More May snow showers at the #springskiingcapital! #mysquawalpine

A post shared by Squaw Valley | Alpine Meadows (@squawalpine) on

Squaw Valley är antagligen mest känd för att vinter-OS arrangerades i den snöpudrade orten 1960. I modern tid har man gjort sig känd som en av USA:s lyxigaste och tillsammans med Alpine Meadows är man kontinentens näst största skidort.

För den ressugne kan Åka skidor berätta att Squaw Valley ligger på 45 minuters bilfärd från internationella flygplatsen Reno-Tahoe. 

För lite extra vårskidpepp (om det nu behövs), missa inte "Spring Skiing Connoisseur", hyllningsfilmen till alla som åker skidor till gräset tittar fram.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!