Herrklassen på NM i Riksgränsen snart full

Herrklassen på NM i Riksgränsen snart full

Den 7-9e maj är det återigen dags för de nordiska mästerskapen i extremskidåkning i Riksgränsen och redan nu börjar platserna ta slut.

För det 27e året i rad är NM i Riksgränsen, eller Scandinavian Big Mountain Championships som det numera officiellt heter, den givna avslutningen på säsongen för landets alla friåkare. Tre dagar tävling med härligt häng, bra show på berget, midnattssol och såklart en bankett som heter duga lockar skid- och snowboardåkare från hela Skandinavien till Riksgränsen. Allt från våra svenska stoltheter på Freeride World Tour till nybörjare när det kommer till att tävla i friåkning anmäler sig varje år för att göra upp om den prestigefulla titeln som skandinavisk mästare (eller mest för att få vara med på den traditionsenliga banketten).

-"Det är som vanligt en kul blandning av världsåkare, duktiga säsongare och dom som ska göra sin första freeridetävling." Säger Robert Gustafsson, en av tävlingens arrangörer

NM-mästarna från förra året: Kristofer Turdell och Hedvig Wessel

Startfältet brukar bli fullt till bredden med kring 200 åkare inom klasserna skidor, snowboard och telemark och redan nu börjar herrarnas skidklass bli fulltecknad. Så missa inte att anmäla dig snarast för att inte missa en av vårens höjdpunkter.

-"Anmälningarna till NM rasar in, verkar som att folk är extra på hugget i år!" Avslöjar Robert om antalet anmälningar i nuläget.

Missa inte heller att du som åkare kan boka boende på Riksgränsens hotell till specialpris fram till den 8e april. Därefter garanteras inget boende och hoteller brukar i regel alltid vara överfullt. Läs mer på bigmountain.se

Se trailern inför 2018 års upplaga av SBMC här:

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!