Möt den filmande drönaren Lily

Möt den filmande drönaren Lily

Kolla in Lily, den filmande drönaren som följer dig på berget och som du styr själv.

Efter POV-kameror och selfiepinnar kommer nu nästa tekniska lösning för extroverta skidåkare som inte kan missa ett tillfälle att visa för omvärlden hur radikala de (inte alltid) är; automatiska drönare. Japp, förbered dig på att snart se var och varannan skidåkare på berget åka runt med en liten helikopter någon meter ovanför skallen.

Drönaren Lily har en inbyggd kamera som filmar i full HD (upp till 1080p) och styrs via en kontrolldosa. Ställ in avstånd – upp till 15 meter i höjdled och 30 meter i längsled –vilken typ av bild du är peppad på, kasta upp den i luften där den sätter igång automatiskt och kör iväg. Tänka bara på att inte åka fortare än 40 kilometer i timmen, för då hänger inte Lily med.

Vad händer när drönare krockar i luften för att för många skidåkare kör med dem? Vad händer när du glömt bort att batteriet snart är slut och tappar bort drönaren i pudret? Frågorna är många. Vi vet bara att det finns oanade möjligheter till kul vinklar och nya, kreativa idéer med Lily. Vilket i sig inte är en garanti för att folk lär sig redigera sina filmer eller har vett nog att inte dränka sociala medier med dem. Men det är en helt annan fråga. 

Fakta Lily

Videoupplösning 1080p 60 fps / 720p 120 fps
Video FOV: 94º
Videoformat H.264 codec, filformat .mp4
Upplösning stillbild 12 MP
Bildstabilisator Ja
Fokus Fast
Vattentät Graderad till IP67
Batteri Inbyggt Lithium-Ion-batteri
Flygtid 20 minuter
Uppladdningstid 2 timmar
Storlek 26,1x26,1x8,18 cm
Vikt 1,3 kilo

Lily släpps i februari 2016 men kan förbeställas redan nu till specialpriset 499 USD
Pris 999 USD
lily.camera 

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!