Peak Performance och Poc prisade på Ispo

Peak Performance och Poc prisade på Ispo

En dryg vecka innan Ispo öppnar blev det klart vilka produkter som får utmärkelse Ispo Award Gold. Svenska Peak Performance och Poc är två av dem.

Ispo Award är ett sätt för mässan att lyfta fram produkter som ligger längst fram vad det gäller funktion, innovation och design. I ett myller av tusentals produkter är det bra för besökarna att få lite vägledning och tips på vad de ska titta närmare på. Juryn som väljer ut vinnarna består av män och kvinnor från både media, designvärlden och butiker.

För Peak Performance är det tredje gången som en av deras produkter får utmärkelsen Ispo Award Gold. I år är det jackan / rocken Milan Jacket som vinner i kategorin Lifestyle and Fashion. Milan består av ett längre skal och ett löstagbart foder i bomberstuk. Delarna kan bäras var för sig eller ihop som en riktigt varm enhet. Skalet är tillverkat i Gore C-Knit för maximal stretch och ventilation och innerjackan är fodrad med Aerogel, en isolering som står emot fukt och som inte kräver så mycket loft för att isolera. Jackan är en del i Peaks 30 Anniversary Collection som släpps till hösten.

Poc har också vunnit Ispo Award tidigare och i år får de med två produkter. Spine VPD 2.0 Airbag får den finare Ispo Gold Award och deras nya skyddande underställ Poc Layer får utmärkelsen Ispo Award.

Spine VPD 2.0 Airbag är något så annorlunda som en airbag för utförsåkare. I västen sitter sensorer som läser av åkarens rörelser tusen gånger per sekund och när den märker av att ett fall är på gång blåser den upp en airbag på mindre än en tiondels sekund. Airbagen är utvecklad tillsammans med franska In&Motion och när den är uppblåst ger den ett extra skydd åt nacke, rygg, bröst, mage och höfter.

Poc Layer är en ny produkt som i första skedet utvecklats speciellt för alpina raceåkare. Skydd har placerats där de behövs för smällar från portar vilket gör att skydd inte behövs i fartdräkten.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!