5 mobilprylar som tar ditt filmskapande till nya höjder

5 mobilprylar som tar ditt filmskapande till nya höjder

Varierade bilder, stabila videosekvenser och bättre ljud, mobilen kan vara med användbar i backen än du tror! Här är 5 prylar som kommer ta ditt filmskapande till nya höjder.

Steadicam – 1200 kronor
Variera dina POV-scener med stabila och välbalanserade bilder tack vare Smoothee steadicam. Enkel att använda genom att du bara fäster mobil i hållaren och därefter får du ett väldigt filmiskt flyt trots att du rör dig snabbt eller i ostabila förhållanden. Sundancevinnaren Tangerine filmades enbart genom IPhone 5 och då användes bland annat Smoothees steadicam

Mobilskal med kameralins och mic – 1100 kronor
Kanske vill du spela in en intervju med en av åkarna du har filmat för att på så sätt ge det mer substans. Istället för att rigga upp en mindre studio kan du sätta ditt intervjuobjekt framför MCAMLITE och trycka rec. Dels har skalet en inbyggd kameralins, och dels en riktbar mic som filtrera bort störande ljud i omgivningen och istället fokusera på intervjupersonen. 

Objektiv-kit – 1000 kronor
Om du tycker om att fota med din mobilkamera kan ett par extra linser vara ett perfekt tillägg för att ta dina foton till nästa nivå. Det finns en rad olika märken i en variation av priser om man söker runt lite på internet. Just det här kittet är hämtat från olloclip och inkluderar ett telephoto-, wide angle- och ett macro-objektiv. 

Nätt och liten reflexskärm – 150-200 kronor
Det är inte alltid ljuset ligger rätt vid en fotografering. Då kan det vara bra att använda sig en reflexskärm som enkelt går ner i en ficka eller tar väldigt lite plats i din väska. Precis som med objektiv-kitet finns det en rad olika smö reflexskärmar om du söker lite på google. 

Bröstfäste för mobilen – 350 kronor
Kanske vill du spela in två versioner av ditt åk samtidigt, men har inte pengarna att införskaffa två olika action-kameror. Då kan ett brösthållare för din mobil komma väl till pass. HitCase för ett bröstfäste som dels kommer beskydda din mobil ifall du faller, samtidigt som den kommer dig perfekta bilder. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!