Scarpas svar på världens dyraste pjäxa

Scarpas svar på världens dyraste pjäxa

Scarpa ligger minst sagt i framkant när det kommer till att utveckla pjäxor.

Tidigare i vintras skrev om vi om La Sportiva Stratos – världens dyraste pjäxa. Nu kontrar pjäxföretaget Scarpa med en alldeles egen värstingversion som visar att företaget ligger i framkant när det kommer till att utveckla otroligt lätta men samtidigt hållbara pjäxor.

Scarpas Alien 3.0 är en uppdatering på den redan existerande versionen. Det är inte den lättaste på marknaden då både Dynafit och Pierre Gignoux kan skryta med en lättare pjäx, men designen och utförandet för snarare tankarna till en vanlig vinterkänga än en skidpjäxa. 

Pjäxan ingår i Scarpas stall av tävlingspjäxor som riktar sig mot seriösa alpinister. Med sina 580 gram per pjäxa och ett skal i kolfiber är den gjord för alla vill skala av så mycket vikt som möjligt utan att för den skull tappa i stabilitet och hållbarhet. 

 

Gåläges-funktionen tillåter 71 grader i rörelseförmåga fram och bak, och förutom ett snabbinställt spännsystem kommer foten vara inbäddad i Pebax-material för största möjliga bekvämlighet. 

Likt La Sportiva Stratos ligger Alien 3.0 i det dyrare segmentet av pjäxor. Skulle du vara sugen får du hosta upp 18 000 och uppåt. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!