Nya prylar: Extrem Mothertree 105

Nya prylar: Extrem Mothertree 105

Efter nästan två års utveckling är det nu äntligen dags för Extrem Mothertree 105 att se skidbutikernas ljus. En skida utvecklad av, och för, friåkande tjejer.

En av årets mest spännande skidnyheter är utan tvekan svenska Extrems co-lab med skidnätverket InspireUs; Extrem Mothertree 105. Det här är en friåkningsskida föt kvinnliga åkare som är utvecklad efter en lång process där en rad kvinnliga skidåkare fått komma med input på önskemål om bredd, vikt, skärning, konstruktion och en massa annat. Allt detta har sedan kombinerats med Extrems hantverkskunnande i fabriken i Såå utanför Åre. Sedan fick en stor grupp åkare provköra ett antal prototyper med olika konstruktion, utan att veta mer om dem än ett nummer på ovansidan, och ge sina synpunkter på vilken som de gillade bäst. 

Slutresultatet är en skida i mellanviktsklassen med 105 millimeters midjebredd och en träkärna av poppel (för spänst) och paulownia (låg vikt), samt ett bikakeliknande material kallat Tubecomb i tip och tail för att få ner svingvikten. Skidan har även försetts med taper, samt en progresiv, låg rocker fram och bak för enklare initiering av sväng och bättre flyt i mjuk snö. Tack vare  väger 1 750 gram i 172 centimeter och gör sig lika bra monterad med en turbindning som en traditionell alpinbindning.

Åka Skidor kommer att provåka den slutgiltiga versionen av Mothertree 105 så snart det ligger snö på marken här i Åre, så håll utkik för ett utförligt test här på akaskidor.se.

Extrem Mothertree 105

Längder 165, 172, 179 cm
Mått
 133-105-121 mm (172 cm)
Radie 18 m (172 cm)
Vikt 1 750 gram (172 cm)
Monteringspunkt True center –70 mm
Pris 6 999 kronor

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!