Diamir Freeride Plus

Diamir Freeride Plus

Fakta:

I korthet En numera klassisk turbindning som genom åren uppdaterats och blivit bättre och bättre. Freeride Plus är betydligt vridstyvare i konstruktionen än föregångarna vilket gör att isgreppet blivit bättre och man får ner mer kraft i skidan. Men det är fortfarande en bit kvar till en normal alpinbindning, eller för den delen: Marker the Duke. Men Diamir har tillräckligt bra utförsprestanda och något säger det väl att de mjukare föregångarna var friåkarlegenden Doug Coombs standardbindning.

För vem? Den som vill ha en turbindning med utförsprestanda som fungerar både med randonnéepjäxor och vanliga alpinskor. Passar den som mest går på tur men samtidigt vill att bindningen ska klara liftburen åkning.

Uppför Enkel och smidig. Hälhöjarna är bäst i testet, har flera lägen och är mycket enkla att ändra höjden på.

Bytet mellan uppför och utför Supersmidigt från gångläge till utförsåkning och tillbaka genom att öppna den kombinerade låsningsfunktionen/hälhöjaren.

Utför Klart godkänd men skidan får inte samma isgrepp som med The Duke och en del av skidans respons försvinner i kraftförlusten i bindningen. Fjäder till 12 räcker för den typ av åkning som bindningen är tänkt för.

Av: Mårten Pettersson

Faktaruta

Diamir Freeride Plus


Pris 3 600 kronor
Vikt 2 040 gram/par (storlek Large)
Hårdhet på fjäder 4-12
Höjd Bygger upp 39 millimeter från skidan

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!