Dynafit TLT Vertical ST WB

Dynafit TLT Vertical ST WB

Fakta:

I korthet Superlätt men ändå pålitlig turbindning som bara passar randonnéepjäxor med speciella fästen fram och bak på sulan. De flesta tillverkare av randonnéepjäxor har sådana modeller. Trots den enkla konstruktionen är stabiliteten utför god, och uppför är den i världsklass. Få butiker i Sverige säljer Dynafit, lättast att köpa på internet.

För vem? Det här är en ren turbindning, inte för att den är vek men mest för att den bara passar till randonnéepjäxor.

Uppför Den låga vikten gör motförslut till en fröjd. Skillnaden mot Duke och Diamir är slående. Hälhöjaren har flera lägen och passar alla lutningar. Det finns inget att klaga på, bättre än så här blir det inte 2008.

Bytet mellan uppför och utför För att vara en ren turbindning är det faktiskt lite bökigt att gå från utförs-läge till att lossa på hälen. Man måste släppa loss tån innan det går att vrida lös hälen. I praktiken inget stort problem, skidorna måste ändå av när stighudarna ska på.

Utför Bindningen ser löjligt klen ut. Det är svårt att lita på att den ska stå pall för tuff åkning. Men när den mentala spärren släppt är det bra att bränna på. Eftersom den bara passar randonnéepjäxor blir sällan belastningen större än att en fjäder med skala upp till tio räcker.

Av: Mårten Pettersson

Faktaruta

Dynafit TLT Vertical ST WB


Pris 320 euro
Vikt 2 040 gram/par
Hårdhet på fjäder 5-10
Höjd Bygger upp 17 millimeter från skidan

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!