Missar pistmaskinen bakom hoppet

Snowboardåkaren laddar på för fullt mot hoppet, utan att se pistmaskinen som är på väg uppför hoppets landning. Varning för tappa-andan-klipp!

Pistmaskinen är på väg uppför hoppets landning medan snowboardåkaren tar full fart med sikte på hoppet. Hans vänner som står nedanför hoppet och ser vad som kommer att hända börjar skrika och påkalla uppmärksamhet, men för gäves.

Det var för två år sedan som Martin Theorets var nära att i luften krocka med en pistmaskin. Här är hans egna ord om sin nära döden-upplevelse:

"Jag anlände sent till en bygg- och testsession och såg från liften att några av mina vänner hoppade. Jag skrek till dem att jag var på väg och att de skulle vänta på mig där nere, men de missade att meddela pistmaskinföraren Matt Dubois.

Jag körde under repet till parken, som var stängd eftersom vi skulle testa hoppet. Så är det alltid när man bygger hopp eller testhoppar, att man sätter ett rep för infarten till parken. 

Dagen innan hade jag hoppat och funderade nu på vilket trick jag skulle köra på väg mot kicken. Två-tre meter innan kicken får jag syn på pistmaskinen och blir tvungen att ta ett supersnabbt beslut, antingen att hoppa eller försöka stanna och då troligen ramla utför och bli överkörd av pistmaskinen. Oavsett skulle jag flyga utför hoppet."

På videon ser vi att Martin Theorets hoppar och försöker hålla till höger, sett nerifrån.

"När jag landade hamnade jag i chock nästan omedelbart. Jag vågade inte vända mig om för jag kunde inte förstå vad som just hade hänt och jag trodde att pistmaskinföraren Matt Dubois skulle ge mig stryk eftersom jag hade åkt under repet till parken. Jag lade mig ner och kräktes, medan mina vänner och Matt kom fram till mig och garvade av lättnad."

Berättat för Transworld Snowboarding.

Händelsen inträffade i Edelweiss Ski Resort, Quebec. 

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!