Han är 96 år och åker bättre skidor än du

Han är 96 år och åker bättre skidor än du

Han kom till USA som 28-åring, 1947, och började därifrån skapa ett av världens mest inflytelse skidföretag. Idag är Klaus Obermeyer 96 år gammal, men han åker fortfarande skidor – och han gör det bättre än du gör.

När du ser honom åka skidor skulle du inte kunna tro att Klaus Obermeyer är 96 år gammal. Med lätthet tar han sig ner för pisten i gammal klassisk stil.

Klaus, som ursprungligen född i Tyskland 1919, flyttade till Aspen 1947. Där startade han ett av historiens med inflytelserika skidföretag. På hans innovationslista finns bland annat den första pjäxan i plast, solglasögon med spegelglas, skidstavar i aluminium och även solskyddfaktor för högre höjder.

Man skulle kunna tro att Klaus vid det här laget är miljadär, men så är inte fallet. Han tog nämligen aldrig patent på något han tillverkade, och han har en minst sagt frisk syn på affärer och skidåkning.
– Vi älskar skidåkning och vi har alltid velat dela med oss av det vi skapat. Det sista du vill är att enbart tänka på pengarna.

Bra där Klaus!

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!