Skidåkning i solförmörkelse på Svalbard

Skidåkning under en blodröd solförmörkelse på Svalbard. Det senaste, magiska avsnittet av Salomon Freeski TV bjuder på något alldeles extra.

20 mars 2015, i samband med en solförmörkelse, ville fotografen Rueben Krabbe iscensätta en galen och ambitiös idé: Han vill fotografera skidåkare framför en solförmörkelse.

Efter en hel del planering och logistik åkte Krabbe, tillsammans med Chris Rubens, Brødy Leven och Cody Townsend, till Svalbard för att genomföra projektet – men det visade sig vara lättare sagt än gjort.
På grund av extremt låga temperaturer, runt -40 grader,  och stark vind tvingades gruppen spendera 45 minuter på skoter bara för att finna det perfekta läget.

Efter att ha bestämt för en punkt hajkade åkarna upp för kammen samtidigt som Krabbe satte upp utrustning drygt 1,5 kilometer därifrån. Men allt hårt arbete och den stränga kylan betalade sig för bilderna blev magiska. 

Foto: Reuben Krabbe

Foto: Reuben Krabbe

Foto: Reuben Krabbe

Hela projektet och resan till Svalbard dokumenterades för Salomon Freeski TV. Det 30 minuter lång avsnittet är utan tvekan en av våra favoriter från Salomon - vilket säger en hel del. 

Ni kan hitta mer av Reuben Krabbes arbete på antingen hans hemsida eller på hans instagram

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!