Chasing El Nino - ny webbserie med Chris Benchetler

Chasing El Nino - ny webbserie med Chris Benchetler

När första vågen av El Nino slog till mot östkusten åkte Chris Benchetler hem till Mammoth för att utforska en offpiståkning som inte var tillgänglig på grund av extrem torka.

Tidigt rapporterades det att årets El Nino skulle bli större och värre än någonsin. Få skidåkare vågade tro på rapporterana då Kalifornien har varit under extrem torka de senaste åren. Men när El Nino väl satte klorna i östkusten och började dumpa otroliga mängder snö över stora delar av tidigare torrbelagda toppar blev det annat ljud i skällan. 

Skidproffset Chris Benchetler var en av många som passade på ta vara på pudret. Hans tid hemma i Mammoth, som är ett av de ställen som drabbats av torkan, mynnade ut i en webbserie på fyra avsnitt kallad 'Chasing El Nino'. Första avsnittet heter California's comeback och det är en odyssé i härliga filmsekvenser, bra musik och en lektion att inte ta något för givet. 

Andra avsnittet heter 'It's always cloudy in British Columbia' och är planerat att släppas den 27 april, så tills dess får ni njuta av första avsnittet. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!