Dave Treadway kör ett av årets hårigaste åk?

Dave Treadway kör ett av årets hårigaste åk?

Kanadensaren Dave Treadway föredrar sina skidåk branta och smala. Hans senaste kortfilm får till och med den mest luttrade att skruva på sig.

Dave Treadway. Foto: Oskar Enander

– Vår käre vän Dave Treadway har hittat på nya saker som får mig som team manager att skruva på sig, säger Anders Gustavsson på Peak Performance.

Det är ganska stora ord när det kommer från en kille i branschen som dels är en grymt duktig skidåkare själv, men också sett en och annan galenskap i sitt jobb som team manager för en samling synnerligen radikala friåkare.

Den här korta filmen är inspelad vid Stellar Heli i Kanada (läs mer om det stället i Åka Skidor 8-2015) i samband med shooten för Peak Performances film Perspectives med, förutom Dave, Henrik Windstedt och Matilda Rapaport framför kameran. Men det var det här åket som stod ut mest under den resan, och det säger en hel del.

Dave, vars familj består av idel ädel skidgalningar, är van vid stora och exponerade åk, men medgav att just det här åket var till och med lite hårresande även för honom. Speciellt "plankan" ut till insteget på åket. 

– Jag letade mest efter en ursäkt att inte åka min linje.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!