Artiklar

Skribent: Åka Skidor


Sverige mötte Frankrike i Chamonixs ishall - en fest som hette duga
Vi hade laddat med tre termosar choklad-cointreau, en till varje period, och tjejerna satt samlade för att se vänner och bekanta slåss om segern i årets viktigaste amatörmatch.
Vårdans och språkliga fadäser
Jag kan nu berätta om nya försäljningsrekord och ny publik på Chambre Neuf! Hela veckan har präglats av sol, sol, sol, gogglesbrännorna dyker skrämmande nog upp runt omkring en och alla har varit uppe och åkt.
Alternativa träningsmetoder i Baja, Mexico
Alternativa träningsmetoder i Baja, Mexico
Variation i försäsongsträningen är viktigt, vi har testat en annorlunda variant. Vi åkte till La Paz (Baja, Mexico) för djuphavsfiske i Cortez havet, (öster om California halvön). Att kämpa med en 150 - 250 kg marlin i 2-3 timmar ska tydligen ge bra träningsvärk.
Chamonix från andra sidan baren
Vi presenterar här den första rapporten från vår nya korrespondent i Chamonix. Emma, servitris och bartender på legendariska svenskhaket Chambre Neuf.
Uppdrag; guidenål
Raindrops keep fallin´ on my head... Till stängning ikväll sjöngs det glatt gamla barnvisor för att skrämma bort tövädret men efter att ha klappat händerna frenetiskt och tjoat "Slutar det att regna då?" erinrade jag mig slutet av versen, "Det vet inte jag, men händerna mår bra!", och gav upp hoppet om molnfria skyar till gryningen.
Telluride & Crested Butte
Telluride & Crested Butte
Vädergudarna är verkligen med oss, mer snö och det gillar vi verkligen. Första anhalten är Crested Butte (fortfarande i Colorado). Crested Butte visade sig från sin bästa sida, massor med snö som gjorde denna lilla västernstad till en riktig pärla. Dessutom väckte den också lite julkänslor. En huvudgata med mysiga affärer, barer och restauranger. Vi fick också en liten glad överraskning, liftkorten är gratis i Crested Butte fram till den 15 december - perfekt! Gratis liftkort på försäsongen är något de haft i många år.
På skidor runt jorden
På skidor runt jorden
Sugen på att åka skidor i ett helt år? Erkänn att tanken har slagit dig någon gång i livet. Drömmen om en skidsäsong som inte tar slut, att åka skidor året runt. The endless winter hette en gammal skidfilm från början på 90-talet - den här resan är det på riktigt.
(8) (Is)Fall framåt
(8) (Is)Fall framåt
(7) Till topps
(7) Till topps
(6) Mt Vinson
(6) Mt Vinson
(5) Mellan en sten och ett kallt ställe
(5) Mellan en sten och ett kallt ställe
(4) Vill man så går det...
(4) Vill man så går det...
(3) José hällde diesel i vår bil!
(3) José hällde diesel i vår bil!
(2) 11 november. It never rains in southern California
(1) Here we go again
1975-2005 30 roliga år med Åka Skidor
1975-2005 30 roliga år med Åka Skidor
Aspen Highlands - Vertikalerna är tillbaka på snö igen
Aspen Highlands - Vertikalerna är tillbaka på snö igen
Skönt att vara tillbaka på skidor igen efter två månader av beachliv. Vi kommer nu att åka runt i en husbil i USA och Kanada.
(1) Missat flyg och förlorad väska!
(1) Missat flyg och förlorad väska!
Äntligen har resan startat. Jag är på väg mot Dhaulagiri, det 8167 meter höga berget som ligger i Nepal, för att klättra och åka skidor. Men resan startade kanske inte såsom jag hoppats. Jag lämnade Chamonix och Frankrike förra onsdagen, flög från Genève till Doha i Qatar. Den delen av resan gick fint. Jag var i tid, flyget var i tid och jag slapp betala övervikt för mitt stora tunga skidfodral som innehåller min skid- och klätterutrustning.
(2) Äntligen på väg!
(2) Äntligen på väg!
Efter en vecka i Kathmandu har det äntligen börjat röra på sig här. Med ett leende på läpparna är jag nu på väg mot bergen.
Lavinfaran i Åre!
Åre ruvar på många fina åk utanför de preparerade pisterna men även vissa faror. Det första man kommer att tänka på är lavinrisken, men även en liten vurpa där en axel går ur led kan bli allvarlig om man befinner sig på Åreskutans baksida. Risken att komma vilse är också en realitet eftersom Åre har högalpin miljö precis bredvid de preparerade pisterna och lättillgängligheten gör att ovana åkare kan komma i situationer de inte klarar av.

Filtrering

Kategori
Tagg


Skribent