(1) Here we go again

Artiklar

(1) Here we go again

Med sina 4897 meter, kan toppen knappast mäta sig med sina högre kollegor i Himalaya, men det avlägsna läget i Ellsworth Mountains på den 80e breddgraden, gör det till världens utan tvivel mest avlägsna berg, alla kategorier, och sannolikt också det dyraste att bestiga. Dessutom har vi hört att det kan bli ganska kallt. Mental

Åka Skidor • 2008-01-18

Med sina 4897 meter, kan toppen knappast mäta sig med sina högre kollegor i Himalaya, men det avlägsna läget i Ellsworth Mountains på den 80e breddgraden, gör det till världens utan tvivel mest avlägsna berg, alla kategorier, och sannolikt också det dyraste att bestiga. Dessutom har vi hört att det kan bli ganska kallt. Mental note to self: Glöm inte långkalsongerna.

Efter att således under hösten ha balanserat den tunna, rakbladsvassa linjen mellan att kugga tentor på universitetet och att bli livegna slavar till ägaren av Finax telefonlån, har vi slutligen lyckats ta våra diverse examina, knyta till oss sponsorerna och med nöd och näppe löst expeditionsbudgeten. Det sägs att vi till och med hunnit med en och annan löprunda i skogen.

I torsdags reste Olof till New York för att värma upp med NYC Marathon. Så värst mycket uppvärmning blev det visserligen inte, när han nu i söndags joggade sig igenom banan på beskedliga 3.12.26, med kommentaren att det i alla fall var skönt att få ett par kilometer i benen inför expeditionen.

Den 14 november sammanstrålar vi i Santiago och lånar, numera Land Rover-lösa, en gammal Opel pickup inför den 350 mil långa bilfärden ned till Eldslandet vid Sydamerikas sydspets. Den 20e november går flyget ut till Antarktis, och jakten på den sista toppen tar fart på riktigt. Följ oss hela vägen fram till hemkomsten vid Lucia, direkt här på ÅkaSkidor.se.

Av: Martin & Olof

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top