5fd922b0691e1

Artiklar

Alperna med barn

En gång i tiden var du en äkta skibum med 100 skiddagar per säsong. Sen blev du vuxen, stadgade dig och fick fast jobb och barn.

Text: Åka Skidor • 2008-01-21

Alperna med barn

Efter några snöfattiga vintrar med blöjbyten och vällingflaskor har du visserligen tillbringat sportloven i barnbacken, men den årliga skidresan till Alperna är ett minne blott. Men nu åker ungarna ifrån dig i carvingpisten och snart tjatar de till sig twintipskidor och förvandlar dig till en statist i funparken. Det låter som det är dags att boka första familjeskidresan till Alperna!

Frågan är bara vart man ska åka med kidsen?

Glöm tuffa skidorter som Chamonix och St Anton. Vi rekommenderar istället fem skidorter där både du och ungarna kommer ha kul. Vi vill varmt rekomendera idylliska Arosa i Schweiz, en avslappnad skidort med ett snällt och soligt skidsystem som gjort för sköna skiddagar med hela familjen.

STS resmål Obertauern, Österrikes högst belägna och snösäkraste skidort var förra årets roligaste nyhet. Byn där Beatles spelade in filmen Help har snabbt blivit en barnfamiljsfavorit. Klassiska Saalbach I Österrike är et populärt resmål som inte gör någon besviken för skidåkare i alla åldrar med ett gigantiskt liftsystem och gott om fina pister med barnvänlig lutning.

Snälla skidbackar, god mat och taxfree shopping har gjort Livigno till svenska livsnjutares favoritskidort i Italien. Barnvänliga Valmeinier är Frankrikes svar på Sälen med praktiskt boende mitt i skidbacken.

Av: Åka Skidor


Text: Åka Skidor • 2008-01-21
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top