Våren festas in i Chamonix

Artiklar

Våren festas in i Chamonix

"Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ned och dö" Tydligen togs foton som just nu visas som bildspel över Place Mont Blanc.

Åka Skidor • 2008-01-21

Upp ur poolen, svinkallt, personalen har trots vårt olovliga badande lagt fram handdukar men sånt har jag inte tid med utan sliter på mig klänningen, lirkar på mig underkläderna men stay up´sen är för svåra när man är kall och blöt. Snabbt som attan in genom en sidodörr, missar tröskeln som är säkert 30 cm hög och faller pladask på mage. Framför tidigare nämnda soffgrupper. Och brudgummens engelska överklassföräldrar. Med blött hår och nylonstrumpor med spets i handen.

-Are you alright love?

-Mmm. Kravlar runt lite men kommer just ingenstans, förbannar mina ovana klackar, förbannar att jag ska liknas vid Samantha i ´Sex and the city´ istället för Carrie, nåt sånt här hade aldrig hänt Carrie.

Brudtärnan, och tillika flickvän till ex-chefen i poolen, Rikke kommer till min undsättning, föreslår mer champagne och reser mig upp. -Men jag måste ta på mig strumporna igen! -Skit i dem! uppmanar Rikke på dansk-svenska och kastar dem i en fåtölj. Fortfarande framför ögonen på de fina föräldrarna. Mina soundtrack “Ramlar” och “Delirium” känns mer aktuella än någonsin.

Ett par glas skumpa och en halvtimme senare gick jag hemåt, det var ingen kvar på festen, klockan var ändå fyra. Dagen efter visade det sig att så gott som alla jag känner var kvar till sex-sju på morgonen. Antagligen var mitt synfält kraftigt förminskat efter att ha stirrat ner i botten på mitt glas hela kvällen.

Väl hemma i lägenheten hittar jag Annika och Snusen, båda nyktra. Jag trillar av soffkanten när jag försöker sitta som den dam jag är klädd till, Annika skrattar så mycket så hon fiser högt, Snusen skrattar åt oss båda. En nachotallrik töms snabbt, nostalgisk musik spelas på högsta volym och vi dansar i underkläder och klackar. Snusen får mig att visa brösten i takt till musiken, hon gör detsamma. Annika försöker hetsa Snusen att visa musen med, men där tar det stopp.

Vid fem går vi till sängs. Jag blir bara lite agressiv och hotar med att släppa loss KingKong men somnar snart. Söndagen representerades av Bloody Mary och hamburgare. Fem timmar långt bakishäng på Chambre. Det utreds fortfarande vad som egentligen hände vid ett par tillfällen.

Sanne och Rich lämnade Sam och Molly med mormor och morfar i morse för bröllopsresan. Jag skulle så gärna följa med för att få en paus från galenskaperna i byn! Fast, vad tusan, än har jag lite energi kvar, och levervärdena kan inte vara sämre än förra våren. Ännu.

“Jag ramlade in på nåt diskotek Och sen ramlade jag ut såvitt jag vet Och jag ramlade omkull och tog mig upp igen, och sen ramlade jag omkull igen”

Av: Emma

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top