5fd92316b7aeb

Artiklar

Dalbello Krypton Virus

Nu kommer fler och fler pjäxtillverkare med styva turpjäxor. Här är en smygtitt på Dalbellos nya rando/friåkningspjäxa Krypton Virus.

Text: Åka Skidor • 2008-02-21

Efterfrågan för styva och höga turpjäxor blir bara större allteftersom fler skidåkare med breda skidor ger sig ut i bergen för egen maskin. De randopjäxor som funnits på marknaden fram tills nu har ofta varit för låga och inte tillräckligt styva för att klara av breda skidor och höga farter. Dagens skidåkare vill ha styva och rejäla turgrejer som tål att åka lika hårt med som innanför skidområdets gränser, det är en del av själva kärnan i begreppet freeride. Marker the Duke var den första trendbrytaren som visade att det går att förena uppförsgång med bra utförsegenskaper. Black Diamonds nya Factor-pjäxa, som presenterades för någon månad sedan, var den första pjäxan som siktade åt samma håll. En (hyfsat) styv friåkningspjäxa med gåläge och utbytbar gummisula. Med andra ord en sådan pjäxa som många friåkare haft på sin önskelista en längre tid.

Italienska Dalbello är nästa tillverkare att lansera en liknande friåkningspjäxa. Än så länge är pjäxan på prototypstadiet och de exemplar som visades upp på ISPO var långt ifrån färdiga. Pjäxan är utvecklad ihop med friåkningsikonen Glen Plake (av alla människor) som även var inblandad i utvecklingen av Krypton-serien. Virus är tänkt att komma med en utbytbar gummisula med Dynafit-fästen och en slät, DIN-certifierad variant. Gåläget ska ge ännu mer rörelsefrihet än någon annan pjäxa vilket ska ge en mer bekymmersfri gång uppför. Pjäxan har Dalbellos vanliga, tredelade konstruktion med en separat tunga som ger ett progressivt flex utan stopp. En detalj som vi dock inte riktigt förstått meningen med är gummit ovanpå pjäxans tåbox, dock lär det knappast vara i vägen och kan kanske hjälpa till lite om man måste ta till lite klättermoves på turen.

Enligt uppgifter ska Krypton Virus finnas på marknaden till hösten, något vi får återkomma med precis som pris.

Av: Tobias Liljeroth

Dalbello Krypton Virus
Dalbello Krypton Virus
Dalbello Krypton Virus

Dalbello Krypton Virus
Dalbello Krypton Virus


Text: Åka Skidor • 2008-02-21
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top