5fd9247090139

Artiklar

Tommen – Skandinaviens skönaste skibum

I Åka Skidors sommarnummer kan du läsa en artikel från norska Stryn. I den här videon från TV Norge får vi träffa Tommen, den skäggiga ex-hippien som är en stor del av atmosfären där.

Text: Åka Skidor • 2008-07-21

I programmet “Norges herligste” låter de halvgalna bröderna Bård och Vegard Ylvisåker tittarna träffa några av vårt grannlands skönaste personligheter. Låter det bekant ? Självklart är det en rip-off på Fredrik och Filips programidé 100 höjdare. Menvadfasen, sådana småsaker kan man stå ut med när bröderna drar till Hemsedal och träffar Tommen, Skandinaviens mest entusiastiska och karaktäristiska skibum. På vintrarna bor han i sin husbil i Hemsedal och på somrarna hänger han på Folven camping i Stryn. Han brukar samla ihop runt 200 dagar på sin snowboard varje år. Som om inte det vore nog har han ett förflutet som råddare åt det gamla klassiska hippiebandet Grateful Dead.

I den norska ungdomskalkonen Switch, som kom i vintras, gör Peter Stormare rollen som Tommen. En rollfigur som är helt och hållet tagen från det sköna, och skäggiga originalet. Om du inte lyckas förstå Tommens osedvanligt pipiga norska så är det ingen större fara, det är du inte ensam om!


Text: Åka Skidor • 2008-07-21
ArtiklarVideo

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top