5fd92490ecfe4

Artiklar

Markers nya bindningar går till 12

Nu kommer Marker med två småsyskon till fjolårets succébindingar Duke och Jester. Funktionen är samma men DIN-skalan går ner till 12. Även priserna är lägre.

Text: Åka Skidor • 2008-08-06

Friåkningsbindingen Marker The Duke slog ner som en liten bomb i skidvärlden när den introducerads inför förra skidsäsongen. Äntligen fanns det en bindning som förenade utförsegenskaperna från en racebinding med DIN-skala till 16 och gåfunktionen från rando-bindingar. Den ultimata friåkningsbindningen var född och världens övriga bindningstillverkare lär i skrivande stund febrilt stå och klia sina huvuden framför ritbord och skruvbänken. Räkna med att Salomon och Dynastar (Look/Rossignol) kommer att komma med liknande modeller inom något år och att Fritschi kommer att ytterligare biffa upp sin storsäljare Diamir Freeride.

Markers nya bindningar går till 12

The Duke sålde slut snabbare än du hann säga “hajka på ridgen” och blev en omedelbar hit bland offpiståkare över hela världen. Samma sak med Jester som sitter på var och varannan jibbplanka nuförtiden. Enda smolket i glädjebägaren var att priset på båda modellerna var lite väl högt och avskräckande samtidigt som DIN-skalan inte riktigt var anpassad till den breda massan skidåkare. Därför kommer nu Marker med två modeller med precis samma funktion men med svagare fjäder som går till 12: Baron och Grifon.

Bidningarna kommer att följa med flera friåkningsmodeller från bland annat K2 och Völkl. Vill du köpa dem löst kommer Baron att kosta 3 500 kronor och Grifon 2 000 kronor.

Markers nya bindningar går till 12
Markers nya bindningar går till 12
Markers nya bindningar går till 12


Text: Åka Skidor • 2008-08-06
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top