5fd924a08147f

Artiklar

Handskar med inbyggd mobiltelefon

Tekniken är på väg att erövra skidåkningen på allvar. Och då menar vi inte skidteknik utan inbyggd elektronik i både kläder och utrustning. Handskar med inbyggd mobiltelefon är det senaste steget i "utvecklingen".

Text: Åka Skidor • 2008-08-21

Tam-da-tam! Nu behöver du aldrig mer fumla efter mobilen i jackan bara för att upptäcka att den som ringde hunnit lagt på när du äntligen fiskat upp den. Håll ut, handsktillverkaren Swany har lösningen på det här i-landsproblemet: en handske med integrerad Bluetooth som styr mobilen. Funktionen är ganska smart i all sin enkelhet: du parar bara din mobil med enheten som är inbyggd i handsken. När det ringer blinkar en liten LED-lampa på handskens ovansida samtidigt som den vibrerar på insidan av handen där man är som mest känslig, med andra ord ska det mycket till att du missar ett samtal. Sedan är det bara att använda knapparna på högerhandsken för att svara och lägga på. Du pratar in en mikrofon på tummen som även funkar som högtalare. Enkelt och simpelt, du behöver inte ta av dig handskarna när det blåser och är tjurkallt.

Men … Frågan är naturligtvis om det ens är i närheten att vara så revolutionerande som Swany själva påstår. Det är ju obetydligt krångligare att använda ett vanligt headset.


Text: Åka Skidor • 2008-08-21
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top