Artiklar

Gissa Skidorten 1

Vi kan ge några ledtrådar utan att avslöja allt: Om man tar den översta kabinen upp till 3 300 meters höjd blickar man ut över den glaciär där Sanna Tidstrand i våras vann världscupen i speedskiing. En annan svensk, Kaj Zackrisson, vann lite tidigare på vintern den årliga tävlingen i extremskidåkning som hålls på denna

Text: Åka Skidor • 2008-09-08

Vi kan ge några ledtrådar utan att avslöja allt: Om man tar den översta kabinen upp till 3 300 meters höjd blickar man ut över den glaciär där Sanna Tidstrand i våras vann världscupen i speedskiing. En annan svensk, Kaj Zackrisson, vann lite tidigare på vintern den årliga tävlingen i extremskidåkning som hålls på denna skidort.

Även Stig Helmer har varit här, när han spelade in en film om hur det går till på en skidsemester. Skidområdet kallar sig de fyra dalarna men byn på bilden, alltså rätt svar i tävlingen, är överlägset mest känd. Det är lätt att ta sig hit, bara 17 mil från flygplatsen i Geneve, vilket har gjort det populärt för välbärgade svenskar att köpa lägenhet här.

Vinnaren får flygbiljetter för två personer från Arlanda till Geneve tur och retur med SAS. Från Geneve är det lätt att på egen hand åka tåg eller buss till en mängd skidorter. Biljetterna är giltiga i ett år från det att vinnaren får hem dem. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Klicka på länken och skicka in svaret till: tavling@akaskidor.se. Skriv in rätt svar i ämnesraden, och skriv i mejlet varför du vill vinna en flygbiljett till Alperna. Glöm inte namn, adress och prenumerationsnummer!


Text: Åka Skidor • 2008-09-08
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top