5fd924a5d447f

Artiklar

Fäst hälen på telemarksbindningen

En amerikansk telemarksåkare har kommit på ett sätt att kombinera Rottefellas nya NTN-bindning med häldelen från en Dynafit turbindning. Tanken är att kunna låsa hälen om åkaren känner för det. Men är det telemark?

Text: Åka Skidor • 2008-09-23

Mycket av debatten kring telemarksutrustningens utveckling de senaste åren har handlat om var gränsen för telemark faktiskt går. När blir det alpint istället? Pjäxorna har blivit lika höga och styva som alpina diton och med det nya NTN-systemet från Rottefella är setupen nästan lika vridstyv. Det enda som skiljer sig är att det går att lyfta hälen och göra en klassisk knäböjning. Men nu har en amerikansk telisåkare hittat ett sätt att komma runt även den lilla, men ack så elementära detaljen. Genom att montera bakdelen från en Dynafit turbindning så har han skapat en hybrid som både går att åka telemark och alpint med. Anledningen till att det funkar är att de nya NTN-kompatibla pjäxorna har fästen för AT-bindningar och faktiskt är gjorda för både och.

Men är det telemark? Enligt Åka Skidor så tycker vi att utvecklingen börjat slå knut på sig själv. Låt telemark vara telemark – eller lås fast hälen helt och hållet.


Text: Åka Skidor • 2008-09-23
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top