Artiklar

Myter om breda rockerskidor

Det finns många förutfattade meningar kring breda rockerskidor. Åka Skidor tar livet av de flesta av de myterna.

Text: Åka Skidor • 2008-10-13

Under teståkningens gång har man fått höra många kommentarer. Bland annat:
– Du förlorar ju skidkänslan.
Det här argumentet får man höra av de som ännu inte provat. Svaret är att känslan fortfarande finns där men den är annorlunda – det blir mer surfkänsla än skidkänsla. Man flyter på snön. Det är mycket roligare än att åka med traditionella skidor.

Ett annat påstående mot breda skidor generellt är:
– Jag vill sjunka ner i snön, inte flyta uppe på den.
Visst är det kul att sjunka ner i snön, men det man främst eftersträvar är en känsla av bottenlöshet. På ett par skidor med 130 millimeters midja når du det i mindre mängd snö än på ett par smala skidor. Med breda skidor får du alltså fler riktigt bra lössnödagar. Det räcker med 10 centimeter nysnö, om lagret under är jämnt, för att få lössnökänslan med de skidor vi har testat. Men du missar en hel del faceshots med breda skidor, och inte att förglömma: mjölksyran i benen.

Av: Mårten Pettersson


Text: Åka Skidor • 2008-10-13
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top