5fd9251baa7c1

Artiklar

Historien om Trevor och Kye Petersen

Kanadensaren Trevor Petersen var en av världens främsta friåkare när han omkom i en lavin i Chamonix 1996. Nu har historien om Trevor och sonen Kye blivit både film och bok - kolla in trailern här.

Text: Åka Skidor • 2008-10-29

I boken “The Edge of Never” av Bill Kerig får vi möta Trevor och Kye Peterson. Far och son som båda blivit stjärnor inom friåkningen. Trevor var en av världens mest profilerade skidåkare när han mötte sitt öde i Chamonix 1996. Han var ute och åkte ensam i Exit Couloir på Glacier Ronde när han sveptes med av en lavin och omkom. Han återfanns några dagar senare, ståendes begravd till midjan och med blicken ut över dalen. Han efterlämnade sig fru och två små barn. Sonen Kye är idag en av världens absolut bästa friåkare och är på väg att bli en minst lika stor stjärna och förebild som sin far.

Boken har även blivit film. Främst den delen där den då 15-årige Kye reser till Chamonix för att åka samma ränna som hans pappa omkom i. Med sig som ledsagare har han bland andra Glen Plake och Mike Hattrup – två av Trevors gamla vänner och skidhjältar.

Kolla mer på www.theedgeofnever.com

Historien om Trevor och Kye Petersen
Historien om Trevor och Kye Petersen


Text: Åka Skidor • 2008-10-29
ArtiklarVideo

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top