5fd9252a57ee5

Artiklar

Nytt svenskt skidmärke med själ

Sverige har fått en nytt skidmärke. Ett skidmärke med själ.

Text: Åka Skidor • 2008-11-03

Skidorna heter Soul och märket har startats av bröderna Martin och Kristian Nilsson i Tranås. Bakom satsningen ligger en längtan att hitta skidor som kunde ta åkningen utanför pisten till en ny nivå med mer surfkänsla.

Efter tre års testande släpps nu den första kollektionen som består av tre modeller: Grön (88 mm/ 15 meters radie), Orange (94 mm/21 m) och Svart (108 mm/23 m). Alla skidorna har twintipform och träkärnor av poppel och björk.

– Soul är inte bara ett namn, säger Martin Nilsson, det är en filosofi med en djupare och mer grundläggande innebörd. Det här är skidor som är utvecklade och byggda av personer som lägger sin själ i detta och aldrig kommer att offra kvalitet eller prestanda för något så simpelt som ett lägre pris eller någon procent bättre lönsamhet.

Tillverkningen av skidorna står ST-komposit i Tranås för.

Kolla mer på www.soulskis.com

Av: Martin Willners/Sportfack

Nytt svenskt skidmärke med själ
Nytt svenskt skidmärke med själ


Text: Åka Skidor • 2008-11-03
Artiklar

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top