Oscar Wester är höjdrädd men hoppar ändå högre än de flesta. Foto: Johan Carlsson

Artiklar

Oscar Wester ny bloggare på Åka Skidor

Nu är det dags att börja presentera våra bloggare här på Åka Skidor. Först ut är ingen mindre än Oscar Wester.

Text: • 2014-11-24 Uppdaterad 2014-11-24

19-årige Oscar Wester har en riktig kanonsäsong i ryggen. Han rankades som sjua i världen (av Association of Freeskiing Professionals) och vann stora tävlingar såsom Jon Olsson invitational och Nine Knights. Han blev uttagen till OS i slopestyle där han slutade på 18e plats. Trots sin unga ålder har herr Wester hunnit skriva historia som tävlande i den första slopestyletävlingen någonsin i OS. Väl på plats i Sochi passade Wester på att glida runt på skateboard iförd kostym i OS-byn.

Oscar är lillebror till Jacob Wester, som numera lägger krutet på filmprojekt. Nu för tiden är det Oscar som står för tävlandet. Han är inbjuden att köra Dew Tour i USA i december och går (i skrivande stund) hoppfullt och väntar på att en inbjudan till X-games ska dimpa ner.

Här kan ni ta del av Oscars season edit 13/14, ”min roligaste säsong hittills”, som han säger.

Vi hoppas att Westers goda form håller i sig även denna säsong och det ska bli riktigt kul att följa Oscar via bloggen här på Åka Skidor.

”Jag kommer blogga om mina resor och om freeskiing i allmänhet. Hur det går i tävlingar och annat”, berättar han.

Varför ska vi läsa din blogg?
”Annars går ni miste om mycket kan jag lova er!”

Hur är livet som freestyleåkare?
”Det är olika. Under säsongen är det sjukt roligt, men samtidigt stressigt och mycket som händer hela tiden. Under hösten är det otroligt långtråkigt och rastlöst. Men överlag så är det väldigt spännande att vara med och köra de stora tävlingarna och hela tiden utvecklas.”

Berätta något som dina läsare inte vet om dig!
”Jag spelar väldigt mycket piano.”

Har du något gött skidminne att dela med dig av?
”I Val d’Isère i vintras så var jag och norske Johan Berg ute och lekte på berget. Vi såg en ganska stor vinddriva långt därnere längs själva repan. Jag bestämde mig för att åka ner och testhoppa vinddrivan för att sedan filma Johan när han gjorde ett trick där, men när jag testhoppade så tänkte jag inte på farten alls så jag flög så in i helvete för långt. Väl uppe i luften så trodde jag att det var kört, nu bryter jag benen tänkte jag. Men till min förvåning så var det ganska djup pudersnö i landningen så det var inga problem. Jag landade på ryggen och studsade en bit och kom upp på benen direkt. Några turister stod och gapade bredvid samtidigt som jag ropade till Johan att köra. Just att jag inte bröt benen var riktigt gött.”

Vart hämtar du inspiration till åkningen?
”Från min egen hjärna oftast, men ibland händer det att man vill lära sig trick eller grabar som någon annan har gjort!”

Vilka tre saker längtar du mest efter i vinter? 
”Dew Tour, Nine Knights och X-Games, om jag blir inbjuden.”

Namn: Oscar Wester
Ålder: 19
Bor: Stockholm
Set-up: Salomon NFX
Åkdagar/år: 100? 150? Ingen aning!
Favorittrick: Cork 540 Tailgrab
Intressen förutom skidåkning: Skateboardåkning, golf, musik
Bra på: Switch höger
Sämre på: Switch vänster
Dold talang eller discotrick: Stå på händer
Musikstil: Väldigt blandat.
Favoritfilm: Mr. Nobody
Rädd för: Höjder
Vad gör dig särskilt glad just nu: Inget i skrivande stund. Är väldigt trött väder.
Motto: Plötsligt händer det

Läs Oscar Westers blogg här

 


Text: • 2014-11-24
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen