5fd921687abb5

Artiklar

Filippa Ring ny bloggare på Åka Skidor

I tanken åker Filippa Ring skidor 365 dagar om året. Just nu är hon i USA för att träna och åka skidor så mycket som möjligt innan alla spännande tävlingar sätter fart.

Text: • 2014-11-25 Uppdaterad 2014-11-25

Filippa Ring tävlar i både slopestyle och friåkning. Hon är med i landslaget i freeskiing och var väldigt nära att bli uttagen till OS efter en fjärdeplats i världscupen.

”Det var surt men det gjorde mig mer taggad att någon gång få vara med. Under denna säsong ska jag kombinera vinterns tävlingar på friåknings-kvaltouren i Europa med världscuper och andra tävlingar med Freeskilandslaget,” berättar hon. 

Vad kommer du att blogga om?
”Skidåkningen är i fokus med tävlingar, resor, tankar och känslor kring det. Blandat med lite lifestyle, hälsa, upplevelser och båtracing. Jag ska skriva om saker som intresserar mig och sånt jag funderar på. Jag tror de kommer vara lättast att skriva och roligast att läsa då.” 

Filippa Ring ny bloggare på Åka Skidor
På sommaren består Filippa Rings skidåkning av att lära sig nya tricks i vattenhopp.

Varför ska vi läsa din blogg?
”För att följa mig mot mina mål och i min vardag. Jag hoppas kunna inspirera, ge lite bra tips och dela med mig av tankar och händelser jag stöter på.”

Hur är livet som skidåkare på heltid?
”Hehe, när jag VÄL är skidåkare på heltid, på vintern, är det mitt drömliv! Då gör jag det jag tycker är absolut roligast tillsammans med mina bästa vänner, hela dagarna och på fina platser världen över.”

Berätta något som dina läsare inte vet om dig!
”Jag går inte på första och sista trappsteget.”

Spana in SVT:s reportage om Filippa Ring.

Har du något gött skidminne att dela med dig av?
”När jag och Julius Aspman åkte fel och vilse i Tenjin, Japan. Vi var rädda för att komma ner i en obebodd dal och kunde inte räkna ut åt vilket håll vi skulle börja gå upp och om vi skulle göra det, i djup snö utan hudar. Vi blev riktigt oroliga och provade om det ens gick att ringa 112 därifrån. De gjorde det inte. Efter ex antal tvivel och tid åkte vi ner och kom till en väg, bara några hundra meter från lodgen vi bodde på. Det var många starka känslor på ett åk vill jag lova, de glömmer jag aldrig! Lodgeägaren, vår ”guide” skrattade gott åt oss när vi kom gående med skidorna på axeln…”

Vart hämtar du inspiration till åkningen?
”Mina vänner framförallt, de jag umgås och åker med. Jag värderar mina ”åksällskap” väldigt högt. Tillsammans med vissa människor kan alla berg vara roliga!”

Vilka tre saker längtar du mest efter i vinter? 
”Första åkdagen tillsammans med Julia Levin som olyckligt bröt benet i fjol. Känslan av att kommer ner efter ett lyckat tävlingsåk och att kunna åka obergränsat med skidor varje dag om jag vill!”

Namn:
 Filippa Ring
Ålder: 24
Bor: Stockholm
Set-up: Salomon Rockette 115, Salomon NFX
Åkdagar/år: 150 kanske
Favorittrick: Cork 720 tail
Intressen förutom skidåkning: Träning, naturen, klättring, båtracing, hästar.
Bra på: Ha roligt
Sämre på: Bollsporter
Dold talang eller discotrick: Att ”skaka på ögonen”
Musikstil: Blandat
Favoritfilm: Känn ingen sorg
Rädd för: Laviner
Vad gör dig särskilt glad just nu: Att jag precis haft min första skiddag för säsongen! (24 nov)
Motto: ”Det svåraste i livet är att leva som man lär”

Åka Skidor hälsar Filippa Ring varmt välkommen och önskar lycka till på alla tävlingar i vinter! Här är Filippas nya blogg där ni kan följa alla hennes äventyr!


Text: • 2014-11-25
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen