5fd921671e1e0

Artiklar

Nya bloggande sköningar på Åka Skidor

De är goda vänner och reser och tävlar över hela världen, både som rivaler och som bästa träningskompisar. Med siktet inställt på OS i PeyongChang 2018, följer vi dessa musikspelande landslagsåkares karriärer i puckelpist. Möt Ludvig Fjällström och Felix Elofsson bakom nystartade Puckelbloggen.

Text: • 2014-11-26 Uppdaterad 2014-11-26

De träffades första gången för fyra år sedan ute på tävlingar och året senare började Felix Elofsson på skidgymnasiet i Järpen.
”Vi började väl umgås direkt och bodde nästan ihop under ett tag. Vi har mycket gemensamt både inom puckelpist, musik och vanlig skidåkning”, säger Ludvig Fjällström, som kommer från Åre. Han representerade Sverige under OS i Sotji och har ett JVM-Guld på meritlistan. Han berättar vidare:

”Jag var väl egentligen lite hotad av de yngre talangerna från början och Felix var ju i spetsen av detta, så det fanns en rivalitet som bara har vuxit sedan dess. Men som person tyckte jag om honom från första mötet”.

”Faktum är att Ludvig var lite av min idol i början av min puckelkarriär, han var ju trots allt två år äldre och med i landslaget. Nu när jag har växt till mig lite är nog situationen omvänd”, säger Felix, som är från Malmö från början. Han flyttade till fjällen för att börja på skidgymnasiet och han har ett brons i den totala Europa Cupen.

Nya bloggande sköningar på Åka Skidor
Felix Elofsson (fotot) beskrivs såhär av kompisen Ludvig: ”Felix är alltid glad och vill alltid hitta på någonting, även om han inte alltid tänker igenom det hela vägen. Han tycker sig själv ha extremt god smak och kör ifrån de flesta på ett par skridskor. Han är väl skolboksexemplet på en bra kompis.”

”Puckelbloggen kommer handla om våra karriärer som puckelåkare och satsningen mot OS 2018 i PyeongChang. Våra ständiga resor både på landslagsuppdrag men också som friåkare. Lite andra intressen såsom musik, träning, skateboard och annat kul”, berättar de.
”Och om mina två fotbollslag, Järpens IF och Manchester United”, fyller Ludvig i.

Varför ska vi läsa er blogg?
Ludvig:
”För att vi sprider skidglädje på nätet samtidigt som vi förklarar hur det är att vara puckelpiståkare på heltid.”
Felix: ”För att ni aldrig har läst en skidblogg på skånska. Dessutom kommer den ju att fyllas med en härlig blandning av stenhård elitsatning, dumheter och genuint skoj.”

Hur är livet som puckelåkare?
Ludvig:
”En elitsatsning innebär tränade och tävlande över hela världen året runt. Min vardag består av massor av flygresor, hotellrum och gröt, men också massor av skidåkning, träning och glädje.”
Felix: ”Ja,mycket arbete för att få göra det man älskar. Hård träning och massa skoj. Varje dag möts jag av fantastiska människor som alla gör det de gillar allra mest; att åka skidor.”

Berätta något som era läsare inte vet om er!
Ludvig:
”Jag är musikal-älskare och drömmer om att bli artist på Broadway när skidåkningen är över. Allt av Andrew Lloyd Webber står högt på listan.”
Felix: ”Att jag ringde mamma för att få svar på denna frågan.” 

Nya bloggande sköningar på Åka Skidor
Ludvig Fjällström (fotot). ”Ludvig har man alltid roligt tillsammans med. Han ställer alltid upp, är påhittig och en grym träningskompis. Dessutom är Ludvig den enda av mina icke skånska vänner som nästan behärskar vår vackra skånska dialekt”, säger Felix.

Har ni något gött skidminne att dela med dig av?
Ludvig:
”Ett år när vi skulle tävla i Meribel, Frankrike, så kom vi dit en dag för tidigt. Det hade precis snöat massor och vi hade hela dagen på oss att undersöka berget. Trots att vi hade smala puckelskidor är det en av mina bästa dagar någonsin, vi kunde hoppa på varenda sten vi hittade, och det tog aldrig slut. Det var skidåkning i grupp på sin högsta nivå.”
Felix: ”När vi anlände till La Rosiere i Frankrike för två år sedan för att köra Europa cup möttes vi av en otrolig snöstorm och hela puckelbacken hade snöat igen. Vi fick två dagar av ändlöst puder och fantastisk gängåkning.”

Varifrån hämtar ni inspiration till åkningen?
Ludvig:
”Den dagliga inspirationen kommer från alla bra människor vi har runt oss. Men varje gång jag ifrågasätter varför jag sliter så hårt med detta, så tittar jag på OS-finalen från Vancouver. Det får mig alltid att vilja ge allt för att kunna stå på den prispallen.”
Felix: ”Jag blir dagligen inspirerad av mina kompisar vad gäller attityd, åkstil och ren teknik. Måste jag välja en åkare som jag inspireras mest av så väljer jag Candide Thovex, det finns ingen som åker som honom.”

Vilka tre saker längtar ni mest efter i vinter?
Ludvig:
”Startlinjen, puder, och säsongsavslutningen Ski Finals i Åre.”
Felix: ”Puder, slask och goda vänner.” 

Här är första avsnittet av killarnas egen webbtvserie, Copperhill Freestyle Journal med Ludvig Fjällström och Felix Elofsson! Missa inga spännande avsnitt, följ Puckelbloggen!

Namn: Ludvig Fjällström
Ålder: 21
Bor: Åre
Set-up: Hart skis, Elevenate
Åkdagar/år: <150
Favorittrick: Lincoln loop, varje dag i veckan
Intressen förutom skidåkning: Musik, fotboll, film
Bra på: Komma ihåg saker, se möjligheter
Sämre på: Att vänta, eller vara i tid
Dold talang eller discotrick: Sysslade med ny-cirkus ett tag
Musikstil: Indie/rock/pop
Favoritfilm: Sagan om ringen, alla tre

Rädd för: Ormar
Vad gör dig särskilt glad just nu: Att internet finns så jag kan prata med min tjej på andra sidan jorden
Motto: It ain’t over til it’s over

&

Namn: Felix Elofsson
Ålder: 19 år
Bor: Järpen
Set-up: Puckel: Hart Skis Friåkning: Extrem Skis
Åkdagar/år: Har aldrig räknat, ca 150.
Favorittrick: Alltid bäst att hålla det enkelt; stora raggare!
Intressen förutom skidåkning: Skateboard, musik och ishockey
Bra på: Att vara glad
Sämre på: Att spela kort, urusel
Dold talang eller discotrick: Otroligt bra på fingerskateboard
Musikstil: Det mesta som svänger
Favoritfilm: Ice Age
Rädd för: Höjder
Vad gör dig särskilt glad just nu: Att det snart är vinter på riktigt igen
Motto: Walk to the beat

Det blir spännande att se hur tävlandet och tv-karriären går för Ludvig och Felix i vinter! Åka Skidor hälsar de nya bloggarna varmt välkomna! Här kan ni läsa Puckelbloggen med Ludvig och Felix.


Text: • 2014-11-26
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen