Det alpina landslaget. Foto: Nicklas Blom

Åre kan få fler världscupstävlingar

Det råder snöbrist i Frankrike och nu hotas världscupstävlingarna 13-14 december. Istället för att tävlingarna ställs in kan Åre snabbt få rycka in som arrangör för damernas och herrarnas slalom och storslalom.

Text: • 2014-12-01 Uppdaterad 2014-12-01

Nu på torsdag beslutas det om att flytta världscupstävlingarna över luciahelgen från franska Val d’Isere och Courchevel till Åre. Har inga större förändringar skett efter torsdagens snökontroll blir det troligtvis dubbel skidfest i Åre under skidtestarhelgen på lucia. 

”Vi för en diskussion och det tas beslut på torsdag. Vi kollar på förutsättningar och ser att backen är redo, och för nu en diskussion med rättighetsinnehavarna och ser om det är möjligt att genomföra en tv-produktion. Men vi ser goda möjligheter”, säger det svenska skidförbundets förbundsdirektör Niklas Carlsson till SVT Sport.

Det kan alltså bli två världscupstävlingar i Åre den här vintern. Klart sedan tidigare är damernas världscupslalom och storslalom i Åre i mars.

Läs även: Åre smygöppnar i helgen
Läs även: Åre är Sveriges bästa skidort
Läs även: Vill du bo i pisten i Åre?

Text: • 2014-12-01
Åre

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen