5fd9316809c9f

Fyra svenskar tävlar i Fågelboet i Peking

I morgon startar kvalet till Big Air-tävlingen Air & Style Peking i Kina. Fyra svenskar är på plats för att ta sig vidare till finalen nu på lördag.

Text: • 2014-12-04 Uppdaterad 2014-12-04

Fjolårets vinnare Sven Thorgren är i Kina för att försvara guldet i snowboardtävlingen Air & Style Peking. Tävlingen lockar i princip hela världseliten och till helgen bjuder 24 av världens bästa Big Air-åkare upp till kamp. En backe med ett big air-hopp har satts upp med byggnadsställningar inuti den forna OS-arenan Fågelboet i Peking.

 

Fyra svenskar tävlar i Fågelboet i Peking
Backen i Fågelboet tar form.

Air & Style börjar med kval imorgon och fyra svenskar är på plats för att ta sig vidare till lördagens finaler. Förutom Sven Thorgren tävlar Niklas Mattson, Tor Lundström och Måns Hedberg, den senare är med för första gången i Air & Style.

Det är fjärde gången som tävlingen körs i Peking och prissumman är 100 000 dollar.

Om svenskarna lyckas ta sig vidare till final och om Sven Thorgren kan försvara guldet blir vi varse om i dagarna. Han visade högform i Stubai där han nyligen var för att träna in nya trick. Klicka på länken för att se när han sätter en trippel backside rodeo.

Här är höjdpunkterna från fjolårets Air & Style:

Snowboardesset Sven Thorgren allt mer poppis
Se Sven Thorgrens feta edit från Stubai

Text: • 2014-12-04
SnowboardVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen