5fd9482c44351

Prisbelönta åkaren sätter feta drops switch

Med sin lekfulla stil slänger han sig utför klippor, pillows, kickar, branta partier och allt som kommer i hans väg. Här är Nick McNutt's hela sekvens från skidfilmen Almost Ablaze.

Text: • 2014-12-05 Uppdaterad 2020-12-16

Nick McNutt är en av åkarna vars filmsekvenser det har snackats mest om under hösten. Han vann utmärkelsen ”Rookie of the Year” på International Freeski Film Festival, ett pris som ges till den åkare med det bästa, första genombrottet i en proffsfilm.

Whistlerbaserade McNutt nominerades också till ”Male Performance of the Year” på Powder Awards. Han har gjort det till sin grej, att landa drops switch.

”Jag var fascinerad av baklängeslandningar ända sedan jag var liten så jag har ramlat ungefär en miljon gånger innan jag började filma. Krascherna är betalningen för försöken att lyckas. Om jag inte hade landat switch så ofta som jag gör, hade jag inte varit där jag är idag”, säger han i en intervju med Powder Magazine.


Text: • 2014-12-05
Video

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen