5fd948268d6c4

Han faller handlöst nerför bergstopp

Österrikaren Stefan Anger ramlar baklänges nerför en klippig bergstopp och lyckas filma fallet med sin hjälmkamera. Hur han överlever det enorma droppet vet bara gudarna.

Text: • 2014-12-08 Uppdaterad 2020-12-16

Stefan Anger hajkade upp på berget vid Stubai glaciären tillsammans med en kompis för att åka skidor utför, men det gick inte riktigt som planerat. Efter att Anger satt igång sin hjälmkamera och klickat i sina bindningar tar han ett steg bakåt och tappar fotfästet.

Han faller handlöst nerför bergstopp
Stefan Anger tar på sig skidorna, ögonblicket senare tappar han fäste och börjar glida bakåt…

Han ramlar baklänges utför det klippiga berget och har sådan tur att han inte slår i någon klippa på nervägen, innan han slutligen landar i en snödriva.

Stefan Anger klarade sig oskadd från händelsen.

Se ett mer kontrollerat drop här
Se även: Han sätter feta drops switch
Se även: Skidar den smalaste rännan du någonsin sett

Text: • 2014-12-08
Video

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen