5fd9315bce7c3

Här är banan svenskarna ska tävla

På torsdag sätter en av världens största tävlingar för säsongen igång. Det är Dew Tour i USA och flera svenskar ska köra tävlingen. Emma Dahlström ger oss en sneakpeak på hur slopestyle-banan ser ut.

Text: • 2014-12-09 Uppdaterad 2020-12-16

Emma Dahlström är på plats i Breckenridge och provkör slopestyle-banan som hon ska tävla i nu på lördag, då damernas slopestyle går av stapeln. Tävlingarna börjar redan på torsdagen men då för herrar som tävlar i samma bana. Jesper Tjäder, Henrik Harlaut och Åka Skidors bloggare Oscar Wester är uttagna att köra freeski slopestyle och Sven Thorgren tävlar i snowboard slopestyle på fredag.

Oscar Wester kör tävlingen för första gången och det blir också hans första tävling för säsongen. Han sa tidigare till Åka Skidor att han har bestämt sig för att köra dubbla volter i varje hopp.
”Jag hoppas att det är en bra bana som man får mycket fart i och skönt flow. Det är fyra hopp och jag kommer att köra fyra olika dubblar, men vilka trick det blir får ni se, det håller jag hemligt.”

Dew Tour körs som vanligt i Breckenridge, Colorado och i år är det tioårsjubileum. Tävlingarna håller på i fyra dagar och innehåller grenarna slopestyle och superpipe, indelat efter skidor och snowboard, damer och herrar. De bästa åkarna i världen är uttagna att delta.

Här är ett hot mot svenskarna, amerikanaren Gus Kenworthy provkör banan.

Schema över Dew Tour

Torsdag 11 dec
Men’s Freeski Slopestyle Semifinal
Men’s Snowboard Superpipe Semifinal

Fredag 12 dec
Women’s Freeski Superpipe Final
Men’s Snowboard Slopestyle Semifinal
Men’s Freeski Superpipe Semifinal
Women’s Snowboard Slopestyle Final
Freeski and Snowboard Streetstyle

Lördag 13 dec
Women’s Snowboard Superpipe Final
Men’s Snowboard Superpipe Final
Women’s Freeski Slopestyle Final
Men’s Freeski Superpipe Final

Söndag 14 dec
Men’s Freeski Slopestyle Final
Men’s Freeski Slopestyle Final

Mer info om live stream-tider hittar du här

Skidtalangen Emma Dahlström i hårdträning
Oscar kör en av världens största tävlingar

Text: • 2014-12-09
Video

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen